Jills parmesanlax

3
Jills parmesanlax är en snabblagad och smakrik måltid där lax toppas med en krispig blandning av mandlar och parmesan.
Den serveras med rostade grönsaker och en krämig parmesanmajonnäs som är pricken över i:t.
Kan tillagas i ugn eller airfryer.
Några andra goda laxrecept
Toscansk smörlax
Smörstekt lax med
Sandefjordsås
Lax i ugn

Total tid:
25 minuter
Portioner: 4
portioner
Kalorier:
812kcal
Ingredienser
Laxen
- 800 g laxfilé i portionsbitar alt. torsk, kycklingfilé
- 40 g mandlar 0,5 dl
- 30 g parmesanost 0,5 dl
- 4 msk persilja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st citron zesten (rivet citronskal)
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Grönsaker
Parmesanmajonnäs
- 1,5 dl majonnäs
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 dl finriven parmesanost
- 0,5-1 msk citronsaft
Servering
- Citronklyftor
- Persilja
Instruktioner
- Placera laxen på en ugnsplåt med bakplåtspapper eller i airfryerkorgen. Fördela parmesanblandningen över laxen. Tryck till lite.
I ugn
- Tillaga i 180°C i ca 15–20 minuter, eller tills laxen har en innertemperatur på cirka 52°C. Laxen är klar när den inte längre är genomgående rosa och går lätt att dela med en gaffel.
I airfryer
- 175°C, i ca 12 min eller tills laxen har en innertemperatur på cirka 52°C. Laxen är klar när den inte längre är genomgående rosa och går lätt att dela med en gaffel.
Näringsinnehåll
Kalorier: 812kcal |
Kolhydrater: 16g |
Protein: 56g |
Fett: 58g |
Fiber: 5g
per portion Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!