Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Jills parmesanlax

Inga röster än
Jills parmesanlax

Jills parmesanlax är en snabblagad och smakrik måltid där lax toppas med en krispig blandning av mandlar och parmesan.

Den serveras med rostade grönsaker och en krämig parmesanmajonnäs som är pricken över i:t.

Kan tillagas i ugn eller airfryer.

Några andra goda laxrecept

Toscansk smörlax
Smörstekt lax med Sandefjordsås
Lax i ugn

Jills parmesanlax | LCHF-arkivet
Total tid: 25 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 812kcal
Författare: Jill Wallentin

Ingredienser

Laxen

Grönsaker

Parmesanmajonnäs

Servering

Instruktioner

I ugn

  • Tillaga i 180°C i ca 15–20 minuter, eller tills laxen har en innertemperatur på cirka 52°C. Laxen är klar när den inte längre är genomgående rosa och går lätt att dela med en gaffel.

I airfryer

  • 175°C, i ca 12 min eller tills laxen har en innertemperatur på cirka 52°C. Laxen är klar när den inte längre är genomgående rosa och går lätt att dela med en gaffel.

Parmesanmajonnäs

Servering

  • Servera lax och grönsaker med parmesanmajonnäsen och garnera gärna med citronskivor och persilja.

Näringsinnehåll

Kalorier: 812kcal | Kolhydrater: 16g | Protein: 56g | Fett: 58g | Fiber: 5g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg