Jills parmesanlax
Snabblagad och smakrik måltid där lax toppas med en krispig blandning av mandlar och parmesan. Den serveras med rostade grönsaker och en krämig parmesanmajonnäs som är pricken över i:t. Kan tillagas i ugn eller airfryer.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Airfryer, Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Main Course, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: airfryerrecept, lättlagat med lax, nyttigt laxrecept, smakrikt laxrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 812kcal
Author: Jill Wallentin
Laxen
- 800 g laxfilé i portionsbitar alt. torsk, kycklingfilé
- 40 g mandlar 0,5 dl
- 30 g parmesanost 0,5 dl
- 4 msk persilja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st citron zesten (rivet citronskal)
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Grönsaker
- 400 g körsbärstomater alt. paprika i klyftor
- 500 g sparris alt. zucchini
- 1 msk olivolja
- 2 tsk timjan
- Salt och peppar
Parmesanmajonnäs
- 1,5 dl majonnäs
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 dl finriven parmesanost
- 0,5-1 msk citronsaft
Mixa mandlar, parmesan, persilja, vitlök, citronzest, salt och peppar till en smulig konsistens.
Placera laxen på en ugnsplåt med bakplåtspapper eller i airfryerkorgen. Fördela parmesanblandningen över laxen. Tryck till lite.
Blanda grönsakerna med olja, timjan, salt och peppar och sprid ut dem runt laxen.
Calories: 812kcal | Kolhydrater: 16g | Protein: 56g | Fett: 58g | Fiber: 5g