Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kesogröt

3,75 av 4 röster
Kesogröt

Kesogröt är en otroligt enkel och god lchf-gröt som påminner lite om en risgrynsgröt, men utan en massa ris och kolhydrater.
Detta är istället en väldigt proteinrik gröt med en del fett som kommer att hålla dig mätt ett bra tag.

Receptet kommer från Martina Engdahl

Total tid: 8 minuter
Portioner: 1
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Vispa ihop keso, ägg och grädde i en egen skål. Du behöver inte vispa jättemycket, men det ska blandas.
  • Tillsätt kesoblandningen till det smälta smöret och rör ihop.
  • Värm försiktigt upp gröten till lagom värme under omrörning. Tänk på att inte värma upp det för snabbt och absolut inte för varmt heller, då kommer äggen att koagulera och du får äggröra.
  • Häll upp den varma gröten i en skål och toppa med kanel och kanske en liten klick smör som får smälta. Om du vill kan du hälla på lite extra grädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

4 responses to “Kesogröt”

  1. 1 star
    Tyvärr kunde jag inte äta detta. Saknas det någon ingrediens i listan. Är det meningen att den ska tjockna?

    1. Vi hade i en gnutta vaniljsocker istället för kanel och serverade med bär – det blev hur gott som helst. Allra godast serverad kall efter att ha stått i kylskåpet över natten.

  2. Vi hade i en gnutta vaniljsocker istället för kanel och serverade med bär – det blev hur gott som helst. Allra godast serverad kall efter att ha stått i kylskåpet över natten.

3,75 from 4 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg