Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Keto Bröd

5 av 3 röster
Keto Bröd

Här kommer ett recept på super goda keto bröd.
Testa dessa tjocka och fluffiga ostbröd som toppas med vitlökssmör (valfritt)

Ingen jäsningstid, ingen tung knådning och inga snygga köksblandare behövs 🙂
Snabbt och enkelt och riktigt smarriga!
Går bra att göra halva satsen, bara att halvera ingredienserna.

* 19g kolhydrater i hela satsen
* 2g kolhydrater endast i ett bröd.
* Det går bra att förvara brödet i kylen, se till att vara helt täckt, det kan då hålla bra i upp till en vecka.
* Det går bra att frysa in dessa keto bröd i “zippåsar” eller behållare, håller bra i 2 månader i frysen.
* Det går utmärkt att tina i rumstemperatur eller i kylskåpet under natten.

Följ mig gärna på Instagram för fler smarriga recept, matinspiration eller tips.
@lchf_morsan

Total tid: 25 minuter
Servings: 8
Author: Lchf Morsan

Ingredienser

Ingredienser Keto Bröd

Ingredienser Vitlökssmör (valfritt)

Instruktioner

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 150 grader varmluft.
  • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Värm upp mozzarellaosten och grädden tills de smälter samman.
    Skål med riven ost, placerad på en träyta.
  • ca 1-1,5 minut i mikro eller i en kastrull.
  • Rör ihop för att kombinera till en ostdeg.
    En vit skål med en blandad smet som har en ljus färg och en slät yta.
  • Överför ostblandningen till en blandningsskål och låt svalna något, ca 2 minuter.
  • Blanda i övriga ingredienser med ostblandningen.
    En skål med ägg, mandelmjöl och andra ingredienser för bakning.
  • Knåda samman alla ingredienser till en fin deg.
    Gul majsgröt i en vit skål, med en mjuk och jämn yta.
  • Dela hela degen i 8 bitar.
  • Forma dessa bitar till bollar som du lägger på bakplåtspapperet och plattar ut till cirklar.
    Fyra runda kakor placerade på bakplåtspapper på en plåt.

TIPS!

  • Blöt händerna i kallt vatten och ha lite olivolja på händerna för att lättare forma dina ostbröd.

Tillagning

  • Stoppa in i mitten av ugnen.
  • 18-20 minuter tills de är fluffiga och gyllenbruna.
  • Ta ut ur ugnen och låt de vila i 10 minuter innan du penslar på vitlökssmöret.

Tillreda Vitlökssmöret

  • Smällt smöret.
  • Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner i det smälta smöret.
  • Finhacka basilikablad och blanda ner i vitlökssmöret.
  • Pensla bröden med vitlökssmör och strö sedan en nypa flingsalt över varje bröd.

Lycka till och smaklig brödbit 😉

  • En tallrik med kakor som innehåller örter och salt, placerade på en vit tallrik.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.