Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av
3
röster
Keto Bröd
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Bröd & kex, Frukost
Yield:
8
Author:
Lchf Morsan
Materials
Ingredienser Keto Bröd
7,5
dl
Mozzarellaost (riven)
2
msk
Grädde
3,75
dl
Mandelmjöl
1
msk
Bakpulver
2
st
Ägg (stora)
1
msk
Olivolja
1
tsk
Äppelcidervinäger
1
krm
salt
1
krm
Lökpulver
Ingredienser Vitlökssmör (valfritt)
25
g
Smör
2
st
Vitlöksklyftor
8
st
Basilikablad
1
nypa
Flingsalt
Instruktioner
Instruktioner
Förvärm ugnen till 150 grader varmluft.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Värm upp mozzarellaosten och grädden tills de smälter samman.
ca 1-1,5 minut i mikro eller i en kastrull.
Rör ihop för att kombinera till en ostdeg.
Överför ostblandningen till en blandningsskål och låt svalna något, ca 2 minuter.
Blanda i övriga ingredienser med ostblandningen.
Knåda samman alla ingredienser till en fin deg.
Dela hela degen i 8 bitar.
Forma dessa bitar till bollar som du lägger på bakplåtspapperet och plattar ut till cirklar.
TIPS!
Blöt händerna i kallt vatten och ha lite olivolja på händerna för att lättare forma dina ostbröd.
Tillagning
Stoppa in i mitten av ugnen.
18-20 minuter tills de är fluffiga och gyllenbruna.
Ta ut ur ugnen och låt de vila i 10 minuter innan du penslar på vitlökssmöret.
Tillreda Vitlökssmöret
Smällt smöret.
Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner i det smälta smöret.
Finhacka basilikablad och blanda ner i vitlökssmöret.
Pensla bröden med vitlökssmör och strö sedan en nypa flingsalt över varje bröd.
Lycka till och smaklig brödbit ;)