Krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika
Skapat:
8 april, 2017
Senast ändrat:
21 januari, 2025

9
Innehåll
När grillsäsongen är igång så älskar jag enkla men goda och smakrika sallader att ha till istället för den hederliga potatissalladen som man alltid haft innan.
Det här är en krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika som jag hittade på när jag skulle grilla lite grekiska kycklingspett.
Det blev en supergod sallad som jag absolut kommer laga flera gånger i sommar.
Absolut godast blir det om du gör din egen majonnäs.
Denna blomkålssalladen är otroligt god till kycklingfilé i airfryer, eller varför inte till en klassisk rostbiff?

Total tid:
20 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 300 g blomkål
- 60 g färsk parmesan (riven)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl turkisk yoghurt Eller grekisk yoghurt
- 4 st soltorkade tomater i olja
- 1 tsk basilika (Torkad)
- 0,5 dl rödlök (finhackad)
- 1 msk färsk gräslök (hackad)
- 1 msk färsk persilja (hackad)
- 1 tsk vitlök (finhackad)
- 30 g gurka (fintärnad)
- 0,5 tsk örtsalt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs ,mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.
- Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
- Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.
- Toppa med lite hackade örter och servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Jättegod och den går snabbt att röra ihop.