Go Back
+ servings
Skål med blomkålssallad innehållande parmesan, tomat och basilika.
Print
4,85 av 13 röster

Krämig blomkålssallad med parmesan, tomat och basilika

Skippa potatissalladen och testa denna fantastiskt goda och smakrika blomkålssallad. En krämig blomkålssallad med härlig smak av parmesan, tomat och basilika.
Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Lättlagat, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g blomkål
  • 60 g färsk parmesan (riven)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt Eller grekisk yoghurt
  • 4 st soltorkade tomater i olja
  • 1 tsk basilika (Torkad)
  • 0,5 dl rödlök (finhackad)
  • 1 msk färsk gräslök (hackad)
  • 1 msk färsk persilja (hackad)
  • 1 tsk vitlök (finhackad)
  • 30 g gurka (fintärnad)
  • 0,5 tsk örtsalt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs ,mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.
  • Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
  • Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.
  • Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt en stund så att alla smaker får dra ur ordentligt.
  • Toppa med lite hackade örter och servera.