Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig moussaka

Inga röster än
Krämig moussaka

Krämig moussaka är en klassisk och smakrik LCHF-rätt som kombinerar saftig köttfärs med aubergine och en fyllig ostsås.

Denna grekiska gratäng är ett perfekt alternativ till lasagne, där auberginen ersätter pastaplattorna och bidrar med en härlig textur och mild smak.

Den krämiga såsen med grädde och ost gör rätten extra lyxig och mättande. Perfekt för både vardag och fest – en riktig comfort food med medelhavskänsla!

Krämig moussaka | LCHF-arkivet

Recept och bild: Sofie

Total tid: 1 timme 15 minuter
Servings: 4 portioner
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Köttfärsen

Ostsås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär auberginerna i tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Strö över örtsalt och ringla olivolja ovanpå.
  • Grädda i ugnen i 5–10 minuter. Ta ut och lägg åt sidan så länge.

Köttfärsen

  • Fräs lök och vitlök tills de blir glansiga. Höj värmen, tillsätt färsen och stek tills den får fin färg. Rör ner tomatpuré, oxfond, salt, peppar, kanel och en skvätt grädde. Låt puttra ihop.

Ostsåsen

  • Blanda grädde, crème fraiche, äggulor, riven ost och en nypa kanel i en kastrull. Värm under omrörning tills osten har smält. Det ska inte koka utan bara smälta till en jämn ostsås.

Montering

per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Några andra goda gratänger att testa

Om du inte är ett fan av moussaka så kanske dessa gratänger som är kompletta måltider kan funka istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.