Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krispiga kycklingchips på tre ingredienser

Inga röster än
Krispiga kycklingchips på tre ingredienser

Krispiga kycklingchips på tre ingredienser är ett smakrikt och enkelt LCHF-alternativ till klassiska snacks.

Perfekta att avnjuta som chips, nachos eller fläsksvålar, dessa kycklingchips är lika goda till fredagsmyset som till en ostbricka istället för kex.

De fungerar även utmärkt som en tostada-bas till mexikanska rätter för en extra krispig touch. Med bara tre ingredienser är de både enkla att laga och otroligt mångsidiga – ett måste för dig som älskar knapriga snacks med mycket smak!

Servera gärna med en god vitlöksdipp till.

Några andra goda snacks att testa

Ostchips
Beef jerky
Baconlindad halloumi

Total tid: 1 timme
Portioner: 4 portioner
Författare: Malmokille73

Ingredienser

Instruktioner

  • Förvärm ugnen på 190 grader.
  • Blanda kycklingfärs, bakpulver och eventuella kryddor i en bunke.
    Krispiga kycklingchips på tre ingredienser | LCHF-arkivet
  • Lägg blandningen på ett bakplåtspapper.
  • Olja noga in ett annat bakplåtspapper och lägg ovanpå med den oljade sidan neråt.
  • Kavla ut så tunt och jämt du kan, eller tryck ut det med händerna. Försök att täcka hela pappret.
  • Lyft över allt till en plåt och dra sen av det översta bakplåtspappret.
    Krispiga kycklingchips på tre ingredienser | LCHF-arkivet
  • Sätt in plåten mitt i ugnen. Baka i 30 minuter och låt den sen svalna i 15-20 minuter på eftervärme.
    Krispiga kycklingchips på tre ingredienser | LCHF-arkivet
  • Bryt sönder "kycklingplattan" i större bitar. De skall vara lätta, helt torra och krispiga. Är de lite sega så sprid ut dem, sätt på ugnen igen och sätt i dem en stund till så att de torkar ut.

Anteckning

De är rätt neutrala i smaken med bara lite salt och peppar i färsen. Men man kan man ju krydda dem som man vill.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg