Krispiga kycklingchips på tre ingredienser
Krispiga kycklingchips på tre ingredienser är ett smakrikt och enkelt LCHF-alternativ till klassiska snacks.
Perfekta att avnjuta som chips, nachos eller fläsksvålar, dessa kycklingchips är lika goda till fredagsmyset som till en ostbricka istället för kex.
De fungerar även utmärkt som en tostada-bas till mexikanska rätter för en extra krispig touch. Med bara tre ingredienser är de både enkla att laga och otroligt mångsidiga – ett måste för dig som älskar knapriga snacks med mycket smak!
Servera gärna med en god vitlöksdipp till.
Några andra goda snacks att testa
Ostchips
Beef jerky
Baconlindad
halloumi
Ingredienser
- 500 gram kycklingfärs
- 1 tsk bakpulver rågat mått
- Kryddor efter smak och fantasi
Instruktioner
- Förvärm ugnen på 190 grader.
- Blanda kycklingfärs, bakpulver och eventuella kryddor i en bunke.
- Lägg blandningen på ett bakplåtspapper.
- Olja noga in ett annat bakplåtspapper och lägg ovanpå med den oljade sidan neråt.
- Kavla ut så tunt och jämt du kan, eller tryck ut det med händerna. Försök att täcka hela pappret.
- Lyft över allt till en plåt och dra sen av det översta bakplåtspappret.
- Sätt in plåten mitt i ugnen. Baka i 30 minuter och låt den sen svalna i 15-20 minuter på eftervärme.
- Bryt sönder "kycklingplattan" i större bitar. De skall vara lätta, helt torra och krispiga. Är de lite sega så sprid ut dem, sätt på ugnen igen och sätt i dem en stund till så att de torkar ut.