
Kycklingfärsbiffar med citron och örter
Dessa superenkla kycklingfärsbiffar med smak av citron och lite färska örter är riktigt goda. Just kyckling är inte så himla fett, så det gäller att få med lite fett i tillbehören sen, men det är inte så svårt. När det gäller valet av örter, så har jag använt mig av basilika och persilja, men man...
Dessa superenkla kycklingfärsbiffar med smak av citron och lite färska örter är riktigt
goda.
Just kyckling är inte så himla fett, så det gäller att få med lite
fett i tillbehören sen, men det är inte så svårt.
När det gäller valet av örter, så har jag använt mig av basilika
och persilja, men man kan
använda sig av t ex mynta eller oregano om man tycker om
det.
Om du använder mynta, testa då att ta lite lime i biffarna då med, en
perfekt kombo.
Ingredienser
- 800 g Kycklingfärs
- 2 Vitlöksklyftor (hackade)
- 2 ägg
- 2 msk Pressad citron
- 2 tsk Srirachasås
- 2 msk Kycklingfond
- 0,75 dl Pofiber
- 2 tsk Örtsalt
- 2 msk Färsk hackad persilja
- 2 msk Färsk hackad basilika
- Lite nymalen svartpeppar
Förslag på sås
- Vitlöksdipp
- Kall myntasås
- Crème Toum
- Tomat & basilikasås
Förslag på tillbehör
- Smörstekt brysselkål, morot och rödlök
- Krämig rättikagratäng
- Blomkål- och broccolimos
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
- När du är nöjd med smaken, stek i medelvarm stekpanna tills de är genomstekta, alternativt så steker du på de så de får lite yta och kör klart de i ugnen på 150 grader. Denna smeten går inte att forma till biffar i handen, utan använd en matsked och klicka ut de direkt i stekpannan och platta till de lite.
- Ät direkt med goda tillbehör.