Kycklingfärssås
Skapat:
12 mars, 2020
Senast ändrat:
16 mars, 2025

1
Innehåll
Ibland när det blir extrapris på kycklingfärs så brukar jag passa på att
köpa lite extra.
En sak som jag tycker är riktigt gott att laga då är en stor
laddning med kycklingfärssås, dvs en köttfärssås men med kyckling
istället.
Det här är ett riktigt enkelt och gott recept som jag brukar
servera med shiratakinudlar.
Total tid:
40 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 800 g Kycklingfärs
- 3 st Gula lökar
- 5 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Tomatpuré
- 1 tsk Timjan (torkad)
- 0,5 tsk Rosmarin
- 1 tsk Oregano (torkad)
- 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
- 2 msk Balsamvinäger
- 1200 g Finkrossade tomater
- 3 dl Grädde
- 0,75 dl Hackad färsk basilika
- Örtsalt
- Svartpeppar
- Lite cayennepeppar
- Olivolja till stekning
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök.
- Bryn kycklingfärsen i oljan. Tillsätt lök och vitlök och låt den mjukna lite. Salta och peppra lite.
- Tillsätt tomater, kalvfond, tomatpuré, balsamvinäger, timjan, oregano och rosmarin. Blanda ihop allt och låt det står och puttra i cirka 15 minuter. Se till att du rör om lite då och då så det inte sätter sig i botten.
- Slå på grädden, basilika och lite cayennepeppar. Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter. Ju längre du kokar såsen, desto tjockare kommer den att bli och desto mer smak kommer den även att få. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med önskat tillbehör och massor av riven ost.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!