Go Back
+ servings
En tallrik med kycklingfärssås, riven ost och en blandning av grönsaker, toppad med örter.
Print
5 av 1 röst

Kycklingfärssås

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Köttfärsrecept, Kycklingrecept
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kycklingfärs
  • 3 st Gula lökar
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Timjan (torkad)
  • 0,5 tsk Rosmarin
  • 1 tsk Oregano (torkad)
  • 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 1200 g Finkrossade tomater
  • 3 dl Grädde
  • 0,75 dl Hackad färsk basilika
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Lite cayennepeppar
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök.
  • Bryn kycklingfärsen i oljan. Tillsätt lök och vitlök och låt den mjukna lite. Salta och peppra lite.
  • Tillsätt tomater, kalvfond, tomatpuré, balsamvinäger, timjan, oregano och rosmarin. Blanda ihop allt och låt det står och puttra i cirka 15 minuter. Se till att du rör om lite då och då så det inte sätter sig i botten.
  • Slå på grädden, basilika och lite cayennepeppar. Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter. Ju längre du kokar såsen, desto tjockare kommer den att bli och desto mer smak kommer den även att få. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med önskat tillbehör och massor av riven ost.