Kycklinggryta i ugn
6
Innehåll
Kycklinggryta i ugn är just vad detta recept kallas, gott smakrikt och relativt enkelt att fixa ordning. En av mina favoriter av kyckling.
Detta kan man äta tillsammans med till exempel blomkålsris, eller varför inte med shiratakiris.
Total tid:
35 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 1 tsk chiliflakes
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 tsk curry
- 2 msk kycklingfond
- Cocktailtomater
- 3 dl grädde
- Färsk basilika, eller torkad basilika.
- Broccoli
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär kycklingfiléerna i strimlor 1–2 cm breda.
- Lägg kycklingstrimlorna i en ugnsform. Krydda med salt, peppar, chiliflakes, curry och pressad vitlök (kryddorna kan bytas efter egen smak).
- Fördela lite delade cocktailtomater och broccoli över.
- Blanda ihop grädde, basilika och kycklingfond. Häll blandningen över kycklingen.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25-30 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!