Lasagne med butternutpumpa
4
Lasagne med butternutpumpa är en smakrik och krämig LCHF-rätt som är ett perfekt alternativ till den klassiska lasagnen.
Istället för pastaplattor används tunna skivor av butternutpumpa, vilket ger en härlig sötma och en lägre kolhydrathalt.
Fyllningen består av en smakrik köttfärsröra och en fyllig ostsås som smälter samman till en oemotståndlig kombination.
Den här lasagnen är lika god till vardags som till helgens familjemiddag och är ett utmärkt sätt att njuta av lasagne på ett hälsosammare vis.
Andra lasagnerecept du kan testa
Total tid:
50 minuter
Portioner: 4
portioner
Ingredienser
Köttfärssås
- 500 gr Köttfärs av valfri sort
- 1 st gul lök
- 3-4 st klyftor vitlök
- 1 brk krossade tomater
- 1 brk körsbärstomater
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk tamarisoja
- Salt
- Svartpeppar
Ostsås:
"Plattor"
- 0,5 st butternutpumpa
Instruktioner
Köttfärssås
- Fräs lök och köttfärs.
- Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra en bra stund.
- Smaka av och ev krydda mer.
- Under tiden som köttfärssåsen puttrar så kan du göra ostsåsen.
Ostsås
- Låt grädden och kryddorna koka så det tjocknar.
- Lägg i crème fraiche och värm upp.
- Tillsätt den rivna osten och låt den smälta helt under omrörning.
- Smaka av och ev. krydda lite mer.
Montering
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och skiva pumpan tunt (mandolin eller för hand).
- Olja en ugnsfast form och täck med pumpaskivor.
- Häll köttfärssås så att pumpan täcks.
- Häll över ostsås och fortsätt med pumpa, köttfärssås och slutligen ostsås. Toppa med lite extra riven ost.
- Ställ in i ugnen och grädde i ca. 40 min. Pumpan får gärna ha lite tuggmotstånd
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!