Go Back
+ servings
En ugnsform med butternut squash lasagne täckt av smält ost.
Print
Inga röster än

Lasagne med butternutpumpa

Ann’orlunda lasagne men försvinnande god
Förberedelser30 minuter
Active Time20 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Gratänger, Huvudrätt, Köttfärsrecept, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lchf-lasagne, lchf-recept
Yield: 4 portioner
Author: Alinmyr

Materials

Köttfärssås

  • 500 gr Köttfärs av valfri sort
  • 1 st gul lök
  • 3-4 st klyftor vitlök
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 brk körsbärstomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk tamarisoja
  • Salt
  • Svartpeppar

Ostsås:

  • 4 dl grädde
  • 3 dl creme fraîches
  • 1 tsk kalvfond
  • 1-2 tsk muskot
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost ca 200gr valde västerbottenost

"Plattor"

  • 0,5 st butternutpumpa

Instruktioner

Köttfärssås

  • Fräs lök och köttfärs.
  • Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra en bra stund.
  • Smaka av och ev krydda mer.
  • Under tiden som köttfärssåsen puttrar så kan du göra ostsåsen.

Ostsås

  • Låt grädden och kryddorna koka så det tjocknar.
  • Lägg i crème fraiche och värm upp.
  • Tillsätt den rivna osten och låt den smälta helt under omrörning.
  • Smaka av och ev. krydda lite mer.

Montering

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skala och skiva pumpan tunt (mandolin eller för hand).
  • Olja en ugnsfast form och täck med pumpaskivor.
  • Häll köttfärssås så att pumpan täcks.
  • Häll över ostsås och fortsätt med pumpa, köttfärssås och slutligen ostsås. Toppa med lite extra riven ost.
    En blå ugnsform med butternut lasagne toppad med ost och brödsmulor.
  • Ställ in i ugnen och grädde i ca. 40 min. Pumpan får gärna ha lite tuggmotstånd