Lasagne med butternutpumpa
Ann’orlunda lasagne men försvinnande god
Förberedelser30 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid50 minuter minuter
Måltid: Gratänger, Huvudrätt, Köttfärsrecept, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lchf-lasagne, lchf-recept
Yield: 4 portioner
Author: Alinmyr
Köttfärssås
- 500 gr Köttfärs av valfri sort
- 1 st gul lök
- 3-4 st klyftor vitlök
- 1 brk krossade tomater
- 1 brk körsbärstomater
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk tamarisoja
- Salt
- Svartpeppar
Ostsås:
- 4 dl grädde
- 3 dl creme fraîches
- 1 tsk kalvfond
- 1-2 tsk muskot
- Salt
- Peppar
- Riven ost ca 200gr valde västerbottenost
Köttfärssås
Fräs lök och köttfärs.
Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra en bra stund.
Smaka av och ev krydda mer.
Under tiden som köttfärssåsen puttrar så kan du göra ostsåsen.
Ostsås
Låt grädden och kryddorna koka så det tjocknar.
Lägg i crème fraiche och värm upp.
Tillsätt den rivna osten och låt den smälta helt under omrörning.
Smaka av och ev. krydda lite mer.
Montering
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skiva pumpan tunt (mandolin eller för hand).
Olja en ugnsfast form och täck med pumpaskivor.
Häll köttfärssås så att pumpan täcks.
Häll över ostsås och fortsätt med pumpa, köttfärssås och slutligen ostsås. Toppa med lite extra riven ost.
Ställ in i ugnen och grädde i ca. 40 min. Pumpan får gärna ha lite tuggmotstånd