Laxfilé i airfryer

Att tillaga laxfilé i airfryer är så galet enkelt. Minimalt med jobb och bra smak ändå. Det går dessutom att variera med många olika smaksättningar.
Du kommer självklart att behöva en airfryer för detta, men om du inte har en airfryer så kan du prova på att göra lax i ugn istället.
Som smaksättare till laxen så kan du testa på lite olika
varianter:
– Örtsalt
– Citronpeppar
– Färska örter
Sen är det bara att servera med lite goda tillbehör, till exempel en kall örtsås och kanske smashad blomkål.
Om du vill ha tips på ett par goda såser som passar jättebra till lax i airfryer, eller ja, lax överlag, så kan jag varmt tipsa om dessa två:
– Vitvinssås.
Ingen fisk blir sämre av en god vitvinssås. Detta är ett
superenkelt och gott recept.
–
Sandefjordsås. En sås med massor av härliga smaker som passar
som handen i handsken med lax.
Tänk på att välja lax av god kvalitet som självklart skall vara MSC-märkt om du inte fiskat upp laxen själv. Då ser vi till att upprätthålla ett hållbart fiske.
Ingredienser
- 4 Portionsbitar laxfilé
- 1 msk Olivolja
- Flingsalt
- nymalen svartpeppar
- Pressad citron
Instruktioner
- Börja med att torka av laxbitarna med hushållspapper.
- Pensla på lite olivolja på varje bit.
- Salta och peppra.
- Om du har en airfryer med en insats som har hål i botten så lägger du med fördel lite bakplåtspapper i botten av insatsen. Placera sedan laxbitarna i den.
- Kör laxen på 180°C i cirka 12-15 minuter, beroende på storlek på laxbitarna.
- När dom är klara tar du ut dom och pressar lite citron över och sedan är det bara att äta med goda tillbehör.