Go Back
+ servings
Fyra laxfiléer som tillagas i en airfryer med bakplåtspapper.
Print
5 av 2 röster

Laxfilé i airfryer

Att tillaga laxfilé i airfryer är så galet enkelt. Minimalt med jobb och bra smak ändå. Går dessutom att variera med många olika smaker.
Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Airfryer, Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 Portionsbitar laxfilé
  • 1 msk Olivolja
  • Flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Pressad citron

Instruktioner

  • Börja med att torka av laxbitarna med hushållspapper.
    Fyra bitar av färsk laxfilé placerade på ett papper med mönster.
  • Pensla på lite olivolja på varje bit.
  • Salta och peppra.
    Fyra laxfiléer som ligger på en pappershandduk, kryddade med salt och peppar.
  • Om du har en airfryer med en insats som har hål i botten så lägger du med fördel lite bakplåtspapper i botten av insatsen. Placera sedan laxbitarna i den.
    Fyra laxfiléer placerade i en airfryer med bakplåtspapper.
  • Kör laxen på 180°C i cirka 12-15 minuter, beroende på storlek på laxbitarna.
  • När dom är klara tar du ut dom och pressar lite citron över och sedan är det bara att äta med goda tillbehör.