Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

LCHF-nötbar

3 av 2 röster
Skapat: 11 augusti, 2020
Senast ändrat: 1 april, 2024
LCHF-nötbar

Många som tränar vill gärna ha en bar för att tanka lite energi men de flesta av sorterna som finns att köa innehåller antingen massor av kolhydrater, socker eller onödigt mycket tillsatser.
Men, det funkar ju kanon att göra egna nötbars istället. Det blir en del kolhydrater, då nötter och fröer innehåller en hel del totalt.

Recept och bild: Pigga Peggy

Servings: 10
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Botten

Chokladglasyr

Instruktioner

Botten

  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna.
  • Häll i äggvitorna. Blanda till en jämn deg.
  • Häll upp degen i en form (ca 20×20 cm) du klätt med bakplåtspapper. Platta ut.

Glasyren

  • Blanda ihop smält kokosolja och kakao + ev. sötning.
  • Häll glasyren över botten och bred ut den.
  • Ställ in i kylen några timmar så allt från sätta sig.
  • Ta ut och skär upp i bitar. Paketera varje bit i lite platsfolie eller liknande så att de är lätta att ta med sig.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “LCHF-nötbar”

  1. 5 stars
    Supergoda! Jag smälte lite mörk lakritschoklad med en tsk kokosolja som topping, det vart riktigt bra,bara ett tunt lager, så det borde vara ok?

3 from 2 votes (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.