Go Back
+ servings
Tre bitar av choklad- och nötbar med havre på en vit tallrik.
Print
3 av 2 röster

LCHF-nötbar

Måltid: Snacks & tilltugg, Sötsaker
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

Botten

  • 2 dl Hackade valnötter
  • 0,5 dl Hackad mandel
  • 0,5 dl Solroskärnor
  • 0,5 dl Sesamfrön
  • 0,5 dl Linfrön
  • 0,5 dl Mandelmjöl
  • 2 Äggvitor
  • 1 tsk Sötning

Chokladglasyr

  • 0,3 dl Kokosolja
  • 0,3 dl Kakao
  • Ev. lite Sötning

Instruktioner

Botten

  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna.
  • Häll i äggvitorna. Blanda till en jämn deg.
  • Häll upp degen i en form (ca 20x20 cm) du klätt med bakplåtspapper. Platta ut.

Glasyren

  • Blanda ihop smält kokosolja och kakao + ev. sötning.
  • Häll glasyren över botten och bred ut den.
  • Ställ in i kylen några timmar så allt från sätta sig.
  • Ta ut och skär upp i bitar. Paketera varje bit i lite platsfolie eller liknande så att de är lätta att ta med sig.