Lchf Smörgåstårta
Skapat:
26 januari, 2020
Senast ändrat:
11 juni, 2025

2
En god och mättande smörgåstårta gjord på ett lättbakat
yoghurtbröd och 2 olika fyllningar.
Om du vill så kan du även göra ett tredje lager med fyllning, det
är helt upp till dig.
Följ mig gärna på @mittsockerfrialiv
Total tid:
3 timmar
50 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Brödet
Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
- 150 g Grillad kyckling
- 70 g Bacon
- 1 dl Creme fraiche
- 100 g Cream cheese
- salt
- Citronpeppar
Garnering och topping
- 10 skivor Rökt skinka
- 6 st Cocktailtomater
- 12 skivor Portsalut
- 6 skivor Gurka
- 1 st Crisp sallad i kruka
- 0,5 dl Majonnäs
- 100 g Cream cheese
- 1 dl Creme fraiche
Instruktioner
Bröd
- Baka brödet i 2 satser. Det går bara att dela det på 2 och du behöver 3 lager. Det lager som blir över går bra att frysa.
- Blanda ihop 2,5 dl mandelmjöl, 2msk sesamfrön, 4 msk kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 msk bakpulver och 1 tsk salt. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form 15×20 cm. Grädda i 180 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler utan bakplåtspapper. Dela brödet på hälften. Glöm inte bort att du ska göra två sådana här bröd.
Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
- Blanda ihop samtliga ingredienser. Kycklingen kan du skära ner i mindre bitar enligt smak.
Montering
- Skär kanterna jämna på 3 lager bröd.
- Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred på fyllning 1. Lägg på nästa lager bröd och bred på fyllning 2. Lägg på sista lagret bröd.
- Blanda 100 g cream cheese, 1 dl creme fraiche och 0,5 dl majonnäs. Bred blandningen runtom och på smörgåstårtan.
- Täck sidorna med skinka. Dekorera med sallad, tomater, ost, gurka och räkor. Ställ kallt några timmar så att smakerna sätter sig.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!