Go Back
+ servings
En tallrik med kallskuret, ostrullar, sallad och körsbärstomater.
Print
5 av 2 röster

Lchf Smörgåstårta

Förberedelser50 minuter
Active Time3 timmar
Total tid3 timmar 50 minuter
Måltid: Buffé/plockmat
Yield: 10
Author: @mittsockerfrialiv

Materials

Brödet

  • 6 st ägg
  • 5 dl Rysk yoghurt
  • 1 dl Grädde
  • 5 dl Mandelmjöl
  • 4 msk Sesamfrön
  • 8 msk Kokosmjöl
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 msk Bakpulver
  • 2 tsk salt

Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)

  • 150 g Grillad kyckling
  • 70 g Bacon
  • 1 dl Creme fraiche
  • 100 g Cream cheese
  • salt
  • Citronpeppar

Fyllning 2 (Räkröra)

  • 200 g Skagenröra
  • 0,5 dl Majonnäs
  • 100 g Skalade räkor
  • 2 st Kokta ägg

Garnering och topping

  • 10 skivor Rökt skinka
  • 6 st Cocktailtomater
  • 12 skivor Portsalut
  • 6 skivor Gurka
  • 1 st Crisp sallad i kruka
  • 0,5 dl Majonnäs
  • 100 g Cream cheese
  • 1 dl Creme fraiche

Instruktioner

Bröd

  • Baka brödet i 2 satser. Det går bara att dela det på 2 och du behöver 3 lager. Det lager som blir över går bra att frysa.
  • Vispa 3 ägg, 2,5 dl yoghurt och 0,5 grädde.
  • Blanda ihop 2,5 dl mandelmjöl, 2msk sesamfrön, 4 msk kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 msk bakpulver och 1 tsk salt. Rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form 15x20 cm. Grädda i 180 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler utan bakplåtspapper. Dela brödet på hälften. Glöm inte bort att du ska göra två sådana här bröd.

Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)

  • Blanda ihop samtliga ingredienser. Kycklingen kan du skära ner i mindre bitar enligt smak.

Fyllning 2

  • Blanda 200 g skagenröra med 0,5 dl majonnäs, 2 kokta hackade ägg och 100 g skalade räkor.

Montering

  • Skär kanterna jämna på 3 lager bröd.
  • Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred på fyllning 1. Lägg på nästa lager bröd och bred på fyllning 2. Lägg på sista lagret bröd.
  • Blanda 100 g cream cheese, 1 dl creme fraiche och 0,5 dl majonnäs. Bred blandningen runtom och på smörgåstårtan.
  • Täck sidorna med skinka. Dekorera med sallad, tomater, ost, gurka och räkor. Ställ kallt några timmar så att smakerna sätter sig.