Baka brödet i 2 satser. Det går bara att dela det på 2 och du behöver 3 lager.
Det lager som blir över går bra att frysa.
Vispa 3 ägg, 2,5 dl yoghurt och 0,5 grädde.
Blanda ihop 2,5 dl mandelmjöl, 2msk sesamfrön, 4 msk kokosmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 msk bakpulver och 1 tsk salt. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form 15x20 cm.
Grädda i 180 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler utan bakplåtspapper.
Dela brödet på hälften.
Glöm inte bort att du ska göra två sådana här bröd.
Fyllning 1 (Kyckling- och baconfyllning)
Blanda ihop samtliga ingredienser. Kycklingen kan du skära ner i mindre bitar enligt smak.
Fyllning 2
Blanda 200 g skagenröra med 0,5 dl majonnäs, 2 kokta hackade ägg och 100 g skalade räkor.
Montering
Skär kanterna jämna på 3 lager bröd.
Lägg ett lager bröd på ett serveringsfat och bred på fyllning 1.
Lägg på nästa lager bröd och bred på fyllning 2.
Lägg på sista lagret bröd.
Blanda 100 g cream cheese, 1 dl creme fraiche och 0,5 dl majonnäs. Bred blandningen runtom och på smörgåstårtan.
Täck sidorna med skinka. Dekorera med sallad, tomater, ost, gurka och räkor. Ställ kallt några timmar så att smakerna sätter sig.