Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lökskysås

5 av 3 röster
Lökskysås

Lökskysås är ju en otroligt klassisk och superenkel sås att göra.
Jag vet inte varför jag inte har kommit på att göra den tidigare, men det är nu när jag börjat äta mer mejerifri kost som det slog mig att jag kan göra lökskysås istället för en hederlig löksås.

Jag hade den till mina goda älgfärsbiffar och det satt som en smäck. Otroligt gott!

I receptet använder jag mig av koncentrerad kalvfond, men du kan använda vanlig köttbuljong om du vill. Det ska bli en liter färdig buljong i alla fall.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skiva löken och hacka vitlöken.
  • Fräs löken och vitlöken i smöret/oljan. Den ska inte få massor av färg, men lite färg kan det få. Fräs tills den mjuknat lite.
  • Slå på vatten, kalvfond, tamarisoja och lite svartpeppar. Låt koka upp och sen stå och puttra cirka 10 minuter på svag värme.
  • Nu ska vi reda av såsen. Blanda arrowroten i lite kallt vatten, behövs bara ett par matskedar vatten.
  • Rör sedan ner redningen i den kokande buljongen tills du har fått en lagom simmig konsistens. En skysås ska inte vara tjock, utan den ska vara simmig.
  • Smaka sedan av med salt och peppar och servera sedan till goda pannbiffar eller liknande.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg