Lola’s curryfärs med blomkål

1
Detta recept på curryfärs med blomkål är ett recept som Lola skriver
är hennes sons favoritrecept.
Ett fantastiskt enkelt och gott recept som du lätt svänger
ihop.
Jag kan även tänka mig att man kan tillaga det i en slow cooker om man vill.
Recept och bild: Lolas mat
Receptet ger cirka 3-4 portioner.
Total tid:
35 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 600 g Köttfärs
- 1 st Blomkålshuvud
- 3 msk Currypulver
- 2 msk Grönsaksfond
- 4 dl Vatten
- 2 dl Crème fraiche
- 150 g Fetaost
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Du behöver
Instruktioner
- Bryn köttfärsen i en traktörpanna, dvs en stekpanna med hög kant.
- Under tiden som du bryner färsen så skär du blomkålen i mindre bitar. Storlek beror helt på vad du tycker om. Jag kan själv tycka att det är gott med lite tuggmotstånd i maten, men det funkar även att riva blomkålen om du vill ha det smått, eller om barnen kanske ska äta.
- Tillsätt curryn i färsen och blanda ordentligt.
- Lägg i blomkålen och tillsätt övriga ingredienser. Rör om och låt allt koka upp.
- Sänk värmen lite och låt det hela sedan stå och puttra i cirka 15-20 minuter tills det att blomkålen mjuknat och allt blivit lite krämigt.
- Servera direkt med gott tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!