Go Back
+ servings
En skål med pasta, köttfärs och ruccola toppad med smulad fetaost.
Print
5 av 1 röst

Lola's curryfärs med blomkål

Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Köttfärs
  • 1 st Blomkålshuvud
  • 3 msk Currypulver
  • 2 msk Grönsaksfond
  • 4 dl Vatten
  • 2 dl Crème fraiche
  • 150 g Fetaost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning

Du behöver

  • Traktörpanna

Förslag på tillbehör

  • Grönsakstimbal
  • Grönkålssallad med parmesan och citron
  • Medelhavsinspirerad sallad

Instruktioner

  • Bryn köttfärsen i en traktörpanna, dvs en stekpanna med hög kant.
  • Under tiden som du bryner färsen så skär du blomkålen i mindre bitar. Storlek beror helt på vad du tycker om. Jag kan själv tycka att det är gott med lite tuggmotstånd i maten, men det funkar även att riva blomkålen om du vill ha det smått, eller om barnen kanske ska äta.
  • Tillsätt curryn i färsen och blanda ordentligt.
  • Lägg i blomkålen och tillsätt övriga ingredienser. Rör om och låt allt koka upp.
  • Sänk värmen lite och låt det hela sedan stå och puttra i cirka 15-20 minuter tills det att blomkålen mjuknat och allt blivit lite krämigt.
  • Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.
  • Servera direkt med gott tillbehör.