Malins ostfrallor
Skapat:
21 april, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

16
Innehåll
Dessa ostfrallor är ett gott och lätt lågkolhydratsrecept. Ett
perfekt bröd för dig som längtar efter något gott att äta till
frukosten.
Med få ingredienser och snabbt att baka.
Mjuka och fluffiga och smakar supergott tack vare SoftBake som är en relativt ny ingrediens som ger
volym och fluffighet i glutenfria degar.
Softbake finns att köpa på Coop, Hemköp och Citygross. Dock är det inte alla affärer som har fått in det än. Läs mer om SoftBake.
Total tid:
30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 3 st ägg
- 150 g Rivost
- 0,5 tsk Flingsalt
- 0,5 dl Havrefiber
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Xantangummi
- 1,5 tsk SoftBake
- 1 st Uppvispat ägg att pensla med
- 1 msk Vallmofrön till dekoration
- 1 msk Finriven parmesan till dekoration
Instruktioner
- Vispa upp äggen och rör ner osten.
- Blanda dom torra ingredienserna väl innan dom rörs ner i ägg & ostblandningen.
- Forma fyra frallor och placera på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på på 200 grader i 23-25 minuter
- Knaprig skorpa
- Mjuk och fluffig insida
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!