Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mandella

Inga röster än
Skapat: 1 mars, 2024
Senast ändrat: 11 mars, 2024
Mandella

Mandella är en variant av hemmagjord Nutella, men där basen är mandlar istället för hasselnötter.

Du får ett otroligt gott mandelsmör med härlig krämig chokladsmak.

Recept och bilder: Ketokokboken

Total tid: 30 minuter
Servings: 15
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanchera mandlarna om du vill ha ett lenare mandelsmör.
  • Lägg dem därefter i en matberedare och kör tills det börjar klumpa ihop sig. Ha tålamod, det kan ta 20-30 minuter. Tillsätt lite olja i taget tills du har ett smör i önskad krämig konsistens. Ska du använda choklad så blir konsistensen lösare när den är tillsatt.
  • Häll i kakao och sötning medan rotorbladen går. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning efter smak.
  • Smält chokladen. Rör ner mandelsmöret i den smälta chokladen och rör till en jämn smet. Häll upp i glasburk och förvara i rumstemperatur eller kylskåp.

Anteckning

Du behöver en bra matberedare för att göra mandelsmöret. Pausa då och då och peta ner mandelmjölet från kanterna. Det tar l å n g tid för mandlarna att bli till smör, så det gäller att ha tålamod! När det börjar klumpa ihop sig lite brukar jag hälla på lite olja i taget.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.