Matgikens sesamfranska
1
Innehåll
Det här är ett LCHF-bröd som jag hämtat från Matgikens sida. Ett naturligt glutenfritt bröd som funkar kanon för dig som äter LCHF med.
Sesamfranska kan med fördel skivas upp och sedan frysas in, så plockar du fram lite när du behöver det. Ett bra alternativ för dig som vill ha ett bröd utan mandelmjöl dessutom.
Sesammjöl kan du köpa t ex här: Köp sesammjöl
Recept och bild: Matgiken
Total tid:
1 timme
45 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
- 100 g smör
- 250 g kvarg (naturell)
- 6 st ägg
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 1,5 dl sesammjöl
- 2 dl pofiber
- 0,5 dl sesamfrön (Skalade)
- 0,5 dl fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 msk sesamfrön till garnering
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 150 grader och klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull och dra det åt sidan så det får svalna lite.
- Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så de inte bränns. De skall få en härlig färg och dofta gott. Häll sedan upp den på en tallrik tills de svalnat.
- Mixa fröna grovt i en matberedare.
- Blanda alla de torra ingredienserna (glöm inte fröna) i en egen bunke och blanda sedan ner dem i äggsmeten.
- Häll upp smeten i brödformen och jämna till ytan så den blir platt. Du kan blöta en slickepott så fastnar det inte så lätt. Strö över lite sesamfrön.
- Täck formen med aluminiumfolie och ställ in den på nedre falsen i ugnen och grädda i 45 minuter.
- Tag av folien och grädda ytterligare 45 minuter. Om du vill få lite mer färg på brödet kan du höja värmen till 200 de sista tio minuterna.i:9a
- Lyft brödet ur formen och låt det svalna på ett galler.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!