Börja med att sätta ugnen på 150 grader och klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och dra det åt sidan så det får svalna lite.
Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så de inte bränns. De skall få en härlig färg och dofta gott. Häll sedan upp den på en tallrik tills de svalnat.
Mixa fröna grovt i en matberedare.
Vispa ihop smör, kvarg, ägg och äppelcidervinäger i en bunke.
Blanda alla de torra ingredienserna (glöm inte fröna) i en egen bunke och blanda sedan ner dem i äggsmeten.
Häll upp smeten i brödformen och jämna till ytan så den blir platt. Du kan blöta en slickepott så fastnar det inte så lätt. Strö över lite sesamfrön.
Täck formen med aluminiumfolie och ställ in den på nedre falsen i ugnen och grädda i 45 minuter.
Tag av folien och grädda ytterligare 45 minuter. Om du vill få lite mer färg på brödet kan du höja värmen till 200 de sista tio minuterna.i:9a
Lyft brödet ur formen och låt det svalna på ett galler.