Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Meatzza

4,86 av 7 röster
Skapat: 26 maj, 2021
Senast ändrat: 10 mars, 2025
Meatzza

Meatzza är det optimala alternativet till vanlig pizza om du vill ha så lite kolhydrater som möjligt. Det är alltså en pizza med en botten av köttfärs.
Sen toppar du självklart med precis allt som du är sugen på, precis som på en vanlig pizza.
Supergott, mättande och enkelt!

För ett lätta upp din meatzza lite, så kan en fräsch och god pizzasallad vara en riktigt bra partner in crime.

Recept och bild: Sofie

Total tid: 40 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Förslag på topping

  • Skinka
  • Salami
  • Champinjoner, färska
  • Oliver
  • Skivad lök

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda färsen med kryddor. Salt, peppar och kanske lite andra kryddor du tycker om. Oregano, paprikapulver, vitlök kanske.
  • Kavla ut botten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg lite plastfilm ovanpå innan du börjar kavla. Se till att få det riktigt tunt och jämnt, ½ cm max i tjocklek.
  • Förgrädda botten i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på tjocklek.
  • Ta ut botten och låt den svalna något. Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
  • Bred ut tomatpurén över hela botten.
  • Fördela all ost över pizzan.
  • Lägg på topping efter egen smak. Tänk på att inte ta för mycket bara.
  • Grädda i ugnen tills det att osten har smält.
    Grillad pizza med ost, oliver och örter på en bakplåt.
  • Ta ut och servera med en klick bea, eller lite vitlökssås och självklart en god pizzasallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,86 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.