Meatzza
Meatzza är den ultimata lchf/keto-pizzan som innehåller absolut minst kolhydrater. En botten gjord på köttfärs som är hur gott som helst! Våga testa!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Middagstips, Pizza
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 500 g Köttfärs
- 4 msk Tomatpuré
- 1,5 dl Riven ost
- 200 g Mozzarella
- 0,5 dl Riven parmesanost
Förslag på topping
- Skinka
- Salami
- Champinjoner, färska
- Oliver
- Skivad lök
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda färsen med kryddor. Salt, peppar och kanske lite andra kryddor du tycker om. Oregano, paprikapulver, vitlök kanske.
Kavla ut botten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg lite plastfilm ovanpå innan du börjar kavla.
Se till att få det riktigt tunt och jämnt, ½ cm max i tjocklek.
Förgrädda botten i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på tjocklek.
Ta ut botten och låt den svalna något.
Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
Bred ut tomatpurén över hela botten.
Fördela all ost över pizzan.
Lägg på topping efter egen smak. Tänk på att inte ta för mycket bara.
Grädda i ugnen tills det att osten har smält.
Ta ut och servera med en klick bea, eller lite vitlökssås och självklart en god pizzasallad.