Go Back
+ servings
En portion pizza med svamp, skinka, grönsallad och sås på en vit tallrik.
Print
4,86 av 7 röster

Meatzza

Meatzza är den ultimata lchf/keto-pizzan som innehåller absolut minst kolhydrater. En botten gjord på köttfärs som är hur gott som helst! Våga testa!
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Middagstips, Pizza
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Köttfärs
  • 4 msk Tomatpuré
  • 1,5 dl Riven ost
  • 200 g Mozzarella
  • 0,5 dl Riven parmesanost

Förslag på topping

  • Skinka
  • Salami
  • Champinjoner, färska
  • Oliver
  • Skivad lök

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda färsen med kryddor. Salt, peppar och kanske lite andra kryddor du tycker om. Oregano, paprikapulver, vitlök kanske.
  • Kavla ut botten på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg lite plastfilm ovanpå innan du börjar kavla. Se till att få det riktigt tunt och jämnt, ½ cm max i tjocklek.
  • Förgrädda botten i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på tjocklek.
  • Ta ut botten och låt den svalna något. Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
  • Bred ut tomatpurén över hela botten.
  • Fördela all ost över pizzan.
  • Lägg på topping efter egen smak. Tänk på att inte ta för mycket bara.
  • Grädda i ugnen tills det att osten har smält.
    Grillad pizza med ost, oliver och örter på en bakplåt.
  • Ta ut och servera med en klick bea, eller lite vitlökssås och självklart en god pizzasallad.