Medelhavskyckling

1
Innehåll
Medelhavskyckling är en supergod rätt på kycklinglårfilé med smaker från
medelhavet.
Passar utmärkt att serveras med ett gott blomkålsmos.
Självklart kan du använda dig av vanlig bröstfilé om du vill det, men kycklinglårfilé är saftigare och blir inte lika torrt.
Total tid:
1 timme
Servings: 6
Ingredienser
- 800 g Kycklinglårfilé
- 1 st Aubergine
- 1 st Spetspaprika
- 8 st Champinjoner
- 2 st Tomater
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 st Mozzarellabollar
- 1 st Fetaost
- 250 g Riven mozzarella
- 15 st Basilikablad
- 2 tsk Citronpeppar
- 3 tsk Vitlökspulver
- 2 tsk Lökpulver
- 2 msk Torkad basilika
- 2 tsk Grillkrydda
- 50 g Smör att steka i
- 2 msk Olja att steka i
Instruktioner
- Krydda kycklinglårfilén med kryddorna och bryn i smör och olja.
- Skiva mozzarellan och placera ovanpå varje kycklingbit.
- Stek grönsakerna och häll på i formen.
- Smula över fetaosten.
- Skiva tomater och basilika. Fördela dom över allt.
- Strö på riven ost och in i ugnen på 225 g i 30-35 minuter.
- Ta ut och servera med till exempel ett blomkålsmos.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Väldigt gott