Go Back
+ servings
En portion medelhavskyckling med tomater, ost och en basilika på toppen i en svart skål.
Print
4,50 av 2 röster

Medelhavskyckling

Förberedelser25 minuter
Active Time35 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 800 g Kycklinglårfilé
  • 1 st Aubergine
  • 1 st Spetspaprika
  • 8 st Champinjoner
  • 2 st Tomater
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Mozzarellabollar
  • 1 st Fetaost
  • 250 g Riven mozzarella
  • 15 st Basilikablad
  • 2 tsk Citronpeppar
  • 3 tsk Vitlökspulver
  • 2 tsk Lökpulver
  • 2 msk Torkad basilika
  • 2 tsk Grillkrydda
  • 50 g Smör att steka i
  • 2 msk Olja att steka i

Instruktioner

  • Krydda kycklinglårfilén med kryddorna och bryn i smör och olja.
    Stekta kycklinglår med gyllenbrun yta i en ugnsform.
  • Skiva mozzarellan och placera ovanpå varje kycklingbit.
    Kycklingbitar täckta med skivor av mozzarellaost i en ugnsform.
  • Stek grönsakerna och häll på i formen.
    Grillad kycklingfilé toppad med grönsaker och mozzarella i en ugnsform.
  • Smula över fetaosten.
    En gratäng med grönsaker som paprika, aubergine och fetaost på toppen.
  • Skiva tomater och basilika. Fördela dom över allt.
    Rätt med grillad kyckling, grönsaker, fetaost och färska tomater i en ugnsform.
  • Strö på riven ost och in i ugnen på 225 g i 30-35 minuter.
    En gratäng med lager av ost, tomater och basilika i en ugnsform.
  • Ta ut och servera med till exempel ett blomkålsmos.
    En gratinerad maträtt med smält ost, tomater och grönsaker i en ugnsform.