Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffranskaka/Mjuk pepparkaka

4,12 av 9 röster
Skapat: 26 november, 2018
Senast ändrat: 3 december, 2024
Saffranskaka/Mjuk pepparkaka

En saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri!

Tips! Jag brukar klä formar med bakplåtspapper för att undvika att det fastnar och när kakan är klar är den enkel att lyfta ur med hjälp av pappret. För att pappret ska vara mer lätthanterligt kan man knyckla ihop hela pappret och sedan veckla ut det igen.

Det är en del som har undrat över att den kallas för mejerifri med tanke på att den innehåller smör. Inom LCHF har det varit accepterat med smör även inom mejerifritt, men vill man att det ska vara 100% mejerifritt, så tar man självklart ett mejerifritt alternativ till fett, som till exempel kokosolja eller liknande som funkar för just dig.

Total tid: 40 minuter
Servings: 10
Author: @lchfchristine

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 c vid varmluft. 175 c vanlig
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Smält smöret/kokosolja.
  • Vispa äggen + vatten poröst med elvisp Tillsätt smör och sedan mjölblandningen och rör ner på låg hastighet med elvispen
  • Häll över i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 30 min
  • Låt svalna
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

6 responses to “Saffranskaka/Mjuk pepparkaka”

  1. Provbakar just nu detta recept och det ska bli spännande att smaka. Jag använder gärna smör, men för dem som undviker laktos och mejeri blir det lite missvisande att skriva att receptet är mejerifritt då det innehåller smör. Går det att baka även med kokosfett?

  2. Gjorde nyss denna med vaniljpulver och det blev jättegott! Smakar “vanlig” sockerkaka! 😋😁👍

  3. Den här är så god och saftig! Har testat att göra den med kardemumma istället, då kan man göra en semelbakelse om man brer på mandelmassa och grädde. Har också testat att göra den med kakao. Men då behövde den mer sötning eftersom kakaon är lite bitter.

4,12 from 9 votes (8 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.