Mexikansk äggpanna
Skapat:
27 januari, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Innehåll
Denna rätt är inte så svår att laga men blir väldigt god och
smakrik.
Mexikansk äggpanna som är enkelt och gott funkar ju hur bra som
helst som lunch, eller även till middag. Varför inte äta det
istället för vanliga tacos, med goda ostchips
till eller Tortillachips
kanske?
När det gäller hetta och styrka, så får du själv avgöra lite hur
mycket jalapenos och chili du vill tillsätta, men det ska ju vara
lite drag i det hela.
Följ gärna min instagram och Facebook Där jag delar med mig av
dagliga recept och tips .
@lagatochklart
Facebook
Total tid:
45 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 250 g Köttfärs
- 2 st ägg
- 1 st schalottenlök
- 1 tsk Chilipulver
- 2-3 msk koriander
- 400 g Krossade tomater
- 1 msk Hackad jalapenos
- 1,5 dl Riven ost
- Salt och peppar efter behov
Instruktioner
- Hacka löken fint och stek den tills den har mjuknat.
- Tillsätt köttfärsen. När köttfärsen har fått fin färg tillsätt de krossade tomaterna. Tillsätt koriander, jalapenos, ev chilipulver, salt och peppar.
- Häll ner såsen i ugnsfast form och gör två gropar med en matsked och knäck i äggen . Strö över den rivna osten. Gratinera tills äggen är klara Det tar cirka 15-20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!