Go Back
+ servings
Print
3,50 av 2 röster

Mexikansk äggpanna

Mexikansk äggpanna är ett superenkelt och gott recept för dig som kanske vill ha något annorlunda när det är tacodags. Perfekt keto och lchf.
Förberedelser5 minuter
Active Time40 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch
Yield: 2
Author: Lagatochklart

Materials

  • 250 g Köttfärs
  • 2 st ägg
  • 1 st schalottenlök
  • 1 tsk Chilipulver
  • 2-3 msk koriander
  • 400 g Krossade tomater
  • 1 msk Hackad jalapenos
  • 1,5 dl Riven ost
  • Salt och peppar efter behov

Instruktioner

  • Hacka löken fint och stek den tills den har mjuknat.
  • Tillsätt köttfärsen. När köttfärsen har fått fin färg tillsätt de krossade tomaterna. Tillsätt koriander, jalapenos, ev chilipulver, salt och peppar.
  • Häll ner såsen i ugnsfast form och gör två gropar med en matsked och knäck i äggen . Strö över den rivna osten. Gratinera tills äggen är klara Det tar cirka 15-20 minuter.