Mustig fläskgryta på picnicbog

En mustig fläskgryta på picnicbog är en sån där gryta som går att laga på ett rätt så billigt sätt.
Picnicbog går ofta att hitta till riktigt bra pris i affären och om du inte hittar picnicbog kan du ta skinkstek.
Eller om det är juletider, då kan du köpa en julskinka till reapris kanske efter julafton och göra denna gryta på.
När det gäller grönsakerna i grytan så kan du variera det lite efter säsong och vad det finns för utbud eller vad du tycker om.
Tillvägagångsättet är ändå på ett ungefär samma och detta recept ska du använda som en utgångspunkt och inspiration, precis som alla andra recept.
Recept och bild: Linda Lagar LCHF
Om det är så att du vill göra en god gryta med kyckling istället, så måste du spana in mitt recept på en fräsch och god kycklinggryta.
Ingredienser
- 1 kg Picnicbog
- 100 g Gul lök
- 2 st Paprikor
- 500 g Broccoli
- 0,5 st Färsk chili
- 1 msk Tomatpuré
- 2 tsk Dijonsenap
- 5 dl Grädde
- 1 msk Timjan, torkad
- Örtsalt
- Malen svartpeppar
Instruktioner
- Putsa köttet lite om det behövs, men ta inte bort en massa fett utan bara om det är några senor eller kvarglömda benrester. Skär köttet i tärningar, 2×2 cm brukar funka fint.
- Bryn köttet i en gjutjärnsgryta i lite smör. Har du inte en gjutjärnsgryta så kan du bryna i en vanlig stekpanna och sen lägga över köttet i en vanlig gryta/kastrull. Salta och peppra köttet lite när du bryner det.
- Hacka löken, skär paprikan i bitar och hacka chilin. Tillsätt det i grytan och låt det fräsa med en kort stund för att frigöra smakerna.
- Tillsätt övriga ingredienser utom broccolin. Vätskenivån ska vara strax under allt innehåll. Om det är lite för lite vätska, tillsätt lite vatten då, eller ytterligare lite grädde.
- Låt grytan koka upp och stå och puttra på medelhög värme i cirka 20-30 minuter.
- När köttet nästan är helt klart, dvs mört och fint så tillsätter du broccolin. Låt det hela koka upp igen och puttra ytterligare cirka 10 minuter tills broccolin mjuknat.
- Servera med goda tillbehör.