Putsa köttet lite om det behövs, men ta inte bort en massa fett utan bara om det är några senor eller kvarglömda benrester.
Skär köttet i tärningar, 2x2 cm brukar funka fint.
Bryn köttet i en gjutjärnsgryta i lite smör. Har du inte en gjutjärnsgryta så kan du bryna i en vanlig stekpanna och sen lägga över köttet i en vanlig gryta/kastrull.
Salta och peppra köttet lite när du bryner det.
Hacka löken, skär paprikan i bitar och hacka chilin.
Tillsätt det i grytan och låt det fräsa med en kort stund för att frigöra smakerna.
Tillsätt övriga ingredienser utom broccolin.
Vätskenivån ska vara strax under allt innehåll. Om det är lite för lite vätska, tillsätt lite vatten då, eller ytterligare lite grädde.
Låt grytan koka upp och stå och puttra på medelhög värme i cirka 20-30 minuter.
När köttet nästan är helt klart, dvs mört och fint så tillsätter du broccolin.
Låt det hela koka upp igen och puttra ytterligare cirka 10 minuter tills broccolin mjuknat.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt andra kryddor.
Om du tycker att såsen är lite för tunn, då kan du reda den med lite arrowrot som du blandar ut i lite kallt vatten och sen rör ner i grytan.
Ta bara lite i taget i så fall, för det tjocknar rätt snabbt.
Servera med goda tillbehör.