Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås
7
Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås, hur gott låter inte det liksom?
Detta är ett recept som funkar precis lika bra som en
vardagsmiddag som till en lite festligare måltid.
Serverar man ett gott vin till och lite goda tillbehör, så blir det
en riktigt lyxig middag.
Sen kan man äta resterna dagen efter till lunch, helt perfekt!
Vill du hellre ha ett recept som inte ligger och simmar i sås, måste du spana in mitt recept på baconlindad kycklingfilé i ugn.
Recept och bilder: Susanne
Total tid:
40 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Kycklingen
- 4 st Kycklingfiléer
- 200 g Färskost
- 280 g Bacon
- Smör till stekning
Såsen
- 5 dl Grädde
- 100 g Färskost
- 2 msk Kycklingfond, koncentrread
- 1 msk Tamarisoja
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Kycklingen
- Putsa kycklingfiléerna och salta och peppra dom runt om.
- Skär ett snitt i kycklingen som nästan går igenom hela filén, men lämna så att det ändå håller ihop. Fyll snittet med färskost.
- Linda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare så att inte baconet öppnar upp sig när du ska bryna dom.
- Bryn kycklingen runt om i smör. Några minuter på varje sida räcker.
- Lägg därefter kycklingen i en ugnsform. Spara det brynta smöret till gräddsåsen.
Gräddsåsen
- Använd samma stekpanna som till kycklingen och låt det brynta smöret vara grunden till såsen.
- Tillsätt vispgrädde, färskost, kycklingfond och tamarisoja. Salta och peppra. Låt koka upp lite snabbt så att alla ingredienser blandas.
- Häll såsen i ugnsformen över kycklingen.
- Ställ in i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!