Go Back
+ servings
Ostfylld kycklingfilé inlindad i bacon, serverad med grönsaker på en tallrik.
Print
4,67 av 3 röster

Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås

Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås är ett superenkelt sätt att tillaga kycklingfilé på och detta receptet kommer alla i familjen tycka om.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Kycklingen

  • 4 st Kycklingfiléer
  • 200 g Färskost
  • 280 g Bacon
  • Smör till stekning

Såsen

  • 5 dl Grädde
  • 100 g Färskost
  • 2 msk Kycklingfond, koncentrread
  • 1 msk Tamarisoja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

Kycklingen

  • Putsa kycklingfiléerna och salta och peppra dom runt om.
  • Skär ett snitt i kycklingen som nästan går igenom hela filén, men lämna så att det ändå håller ihop. Fyll snittet med färskost.
  • Linda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare så att inte baconet öppnar upp sig när du ska bryna dom.
  • Bryn kycklingen runt om i smör. Några minuter på varje sida räcker.
  • Lägg därefter kycklingen i en ugnsform. Spara det brynta smöret till gräddsåsen.

Gräddsåsen

  • Använd samma stekpanna som till kycklingen och låt det brynta smöret vara grunden till såsen.
  • Tillsätt vispgrädde, färskost, kycklingfond och tamarisoja. Salta och peppra. Låt koka upp lite snabbt så att alla ingredienser blandas.
  • Häll såsen i ugnsformen över kycklingen.
  • Ställ in i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter.