Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås
Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås är ett superenkelt sätt att tillaga kycklingfilé på och detta receptet kommer alla i familjen tycka om.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Kycklingen
- 4 st Kycklingfiléer
- 200 g Färskost
- 280 g Bacon
- Smör till stekning
Såsen
- 5 dl Grädde
- 100 g Färskost
- 2 msk Kycklingfond, koncentrread
- 1 msk Tamarisoja
- salt
- nymalen svartpeppar
Kycklingen
Putsa kycklingfiléerna och salta och peppra dom runt om.
Skär ett snitt i kycklingen som nästan går igenom hela filén, men lämna så att det ändå håller ihop.
Fyll snittet med färskost.
Linda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare så att inte baconet öppnar upp sig när du ska bryna dom.
Bryn kycklingen runt om i smör. Några minuter på varje sida räcker.
Lägg därefter kycklingen i en ugnsform.
Spara det brynta smöret till gräddsåsen.
Gräddsåsen
Använd samma stekpanna som till kycklingen och låt det brynta smöret vara grunden till såsen.
Tillsätt vispgrädde, färskost, kycklingfond och tamarisoja.
Salta och peppra.
Låt koka upp lite snabbt så att alla ingredienser blandas.
Häll såsen i ugnsformen över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter.