Ostpanerad torskfilé
Skapat:
8 februari, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Innehåll
En lite rolig variant på piccata där jag använde mig av torsk och panerade den med ost.
Det blev riktigt gott måste jag säga.
Prästosten kan du byta ut till någon annan ost om du vill.
På bilden är det serverat med vitkålspuré och ajvarsås. Ärtorna får man se lite mellan fingrarna med… =)
Total tid:
25 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 400 g torskfilé
- 25 g parmesanost (Riven)
- 75 g prästost (riven)
- 3 msk pofiber
- 1 st ägg
- 75 g smör (normalsaltat)
Instruktioner
- Lägg upp ost på en tallrik, pofiber på en tallrik och vispa ägget med ett par matskedar vatten i en annan tallrik. Vi ska använda detta för att dubbelpanera fisken.
- Salta och peppra torsken på båda sidor.
- Doppa först i pofibern, sen i ägget och sist i osten. Lägg på en tallrik tills det att du har panerat samtliga bitar fisk.
- Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida. Fisken skall få en riktigt gyllene yta och ändå vara genomstekt. Tiden är väldigt beroende på hur tjock fisken är.
- Lägg upp och servera rykande varmt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!