Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ostpanerad torskfilé

5 av 1 röst
Skapat: 8 februari, 2015
Senast ändrat: 1 april, 2024
Ostpanerad torskfilé

En lite rolig variant på piccata där jag använde mig av torsk och panerade den med ost.

Det blev riktigt gott måste jag säga.

Prästosten kan du byta ut till någon annan ost om du vill.

På bilden är det serverat med vitkålspuré och ajvarsås. Ärtorna får man se lite mellan fingrarna med… =)

Total tid: 25 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Lägg upp ost på en tallrik, pofiber på en tallrik och vispa ägget med ett par matskedar vatten i en annan tallrik. Vi ska använda detta för att dubbelpanera fisken.
  • Salta och peppra torsken på båda sidor.
  • Doppa först i pofibern, sen i ägget och sist i osten. Lägg på en tallrik tills det att du har panerat samtliga bitar fisk.
  • Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida. Fisken skall få en riktigt gyllene yta och ändå vara genomstekt. Tiden är väldigt beroende på hur tjock fisken är.
  • Lägg upp och servera rykande varmt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.