Go Back
+ servings
Panerad torskfilé serverad med potatismos och gröna ärtor på en vit tallrik.
Print
5 av 1 röst

Ostpanerad torskfilé

Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g torskfilé
  • 25 g parmesanost (Riven)
  • 75 g prästost (riven)
  • 3 msk pofiber
  • 1 st ägg
  • 75 g smör (normalsaltat)

Instruktioner

  • Lägg upp ost på en tallrik, pofiber på en tallrik och vispa ägget med ett par matskedar vatten i en annan tallrik. Vi ska använda detta för att dubbelpanera fisken.
  • Salta och peppra torsken på båda sidor.
  • Doppa först i pofibern, sen i ägget och sist i osten. Lägg på en tallrik tills det att du har panerat samtliga bitar fisk.
  • Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida. Fisken skall få en riktigt gyllene yta och ändå vara genomstekt. Tiden är väldigt beroende på hur tjock fisken är.
  • Lägg upp och servera rykande varmt.