Paj med salami, spenat, oliver och ädelost
Skapat:
2 januari, 2020
Senast ändrat:
4 april, 2024

6
Innehåll
Det här är en paj som jag svängde ihop efter jul då det fanns en
hel del mat i kylen som behövde ätas upp. Just paj tycker jag är
fantastiskt gott att göra om man vill bli av med lite rester i
kylen.
Sen så var smakkombinationen väldigt lyckad, om än lite oväntad med
salami, spenat, oliver och ädelost.
Om du vill komplettera denna goda pajen med lite sallad för att göra det hela ännu mer matigt, så kan jag varmt rekommendera dessa goda vitkålssallader: Pizzasallad, treveckorssallad och coleslaw.
Total tid:
40 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Hacka löken fint. Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.
- Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.
- Toppa med oliver och ädelost.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.
- Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Recept på pajskal🙏