Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

4 av 16 röster
Skapat: 2 januari, 2020
Senast ändrat: 4 april, 2024
Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Det här är en paj som jag svängde ihop efter jul då det fanns en hel del mat i kylen som behövde ätas upp. Just paj tycker jag är fantastiskt gott att göra om man vill bli av med lite rester i kylen.
Sen så var smakkombinationen väldigt lyckad, om än lite oväntad med salami, spenat, oliver och ädelost.

Om du vill komplettera denna goda pajen med lite sallad för att göra det hela ännu mer matigt, så kan jag varmt rekommendera dessa goda vitkålssallader: Pizzasallad, treveckorssallad och coleslaw.

Total tid: 40 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka löken fint. Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.
  • Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.
  • Blanda ihop grädde, spenatfräs och ägg. Salta och peppra lite. Häll den i pajskalet och fördela det hela jämnt.
  • Toppa med oliver och ädelost.
    Frittata med spenat, kyckling och svarta oliver i en rund form.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.
  • Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.
    En spinatpaj med oliver, gräddad och gyllenbrun, placerad på en svart yta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

4 from 16 votes (16 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.