Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor

Inga röster än
Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor

Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna är en grymt fin förrätt som passar bra till festliga tillfällen som nyår t ex.

Om det är så att du inte har tillgång till havskräftor, så kan du använda hummer istället t ex vilket ju kanske till och med är ännu mer lyxigt på nyårsafton.

Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna kan du ha på en skaldjurstallrik med, eller bara som ett lyxigt kvällsmys.

Som förrätt så kan du räkna med att man ska ha 2-3 stycken havskräftor per person.

Recept och bild: Lena

Total tid: 20 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 225°C.
  • Dela kräftorna på mitten, på längden så att du får två halvor. Lägg kräftorna i en ugnsform eller på en ugnsplåt.
  • Blanda ihop smöret med övriga ingredienser.
  • Bred på smöret på varje kräfthalva, framförallt på stjärten då det är där du har det mesta köttet.
    Gratinerade havskräftor med en blandning av parmesan och vitlök på en vit serveringsskål.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 5 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.