Go Back
+ servings
Gratinerade havskräftor med parmesan och vitlök på en tallrik.
Print
Inga röster än

Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor

Parmesan och vitlöksgratinerade havskräftor är ett perfekt recept för dig som vill ha en god förrätt. Kanske något att servera på nyår med lite champagne.
Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Förrätt, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 8-12 Havskräftor
  • 25 g Finriven parmesanost
  • 50 g Smör (rumsvarmt)
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 pt salt
  • 0,5 floz Chilipulver
  • 2 msk Hackad persilja

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 225°C.
  • Dela kräftorna på mitten, på längden så att du får två halvor. Lägg kräftorna i en ugnsform eller på en ugnsplåt.
  • Blanda ihop smöret med övriga ingredienser.
  • Bred på smöret på varje kräfthalva, framförallt på stjärten då det är där du har det mesta köttet.
    Gratinerade havskräftor med en blandning av parmesan och vitlök på en vit serveringsskål.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 5 minuter.