Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor
Parmesan och vitlöksgratinerade havskräftor är ett perfekt recept för dig som vill ha en god förrätt. Kanske något att servera på nyår med lite champagne.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Förrätt, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 8-12 Havskräftor
- 25 g Finriven parmesanost
- 50 g Smör (rumsvarmt)
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 pt salt
- 0,5 floz Chilipulver
- 2 msk Hackad persilja
Börja med att sätta ugnen på 225°C.
Dela kräftorna på mitten, på längden så att du får två halvor.
Lägg kräftorna i en ugnsform eller på en ugnsplåt.
Blanda ihop smöret med övriga ingredienser.
Bred på smöret på varje kräfthalva, framförallt på stjärten då det är där du har det mesta köttet.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 5 minuter.