Pepparkaksbiscotti
Skapat:
17 december, 2024
Senast ändrat:
17 december, 2024

28
Innehåll
Pepparkaksbiscotti är ett härligt krispigt LCHF-alternativ för dig som älskar julens smaker. Dessa läckra biscotti har en fyllig smak av klassiska pepparkakskryddor som kanel, ingefära och nejlika, vilket gör dem till det perfekta tilltugget till en kopp kaffe eller glögg.
Bakade med mandelmjöl och lågkolhydratsvänlig sötning är de både glutenfria och sockerfria, utan att kompromissa på smaken. Perfekta som ett festligt inslag under julen eller som en knaprig njutning året runt.
Total tid:
3 timmar
Servings: 25
kakor
Ingredienser
- 35 g osaltat smör rumstempererat
- 1,5 msk sötning
- 1,5 st ägg
- 5 dl mandelmjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 50 g sötmandel
- 2 tsk pepparkakskrydda
Instruktioner
- Tillsätt äggen och vispa in dem.
- Grovhacka mandeln. Ju mer du hackar desto enklare att dela biscottin sen. Men, det är gott med lite crunch, så hacka inte för mycket.
- I en separat skål, blanda mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver, pepparkakskrydda och mandel. Rör ner denna blandning i smeten och vispa försiktigt tills ingredienserna precis har blandats.
- Dela degen i två lika stora längder, formade efter plåtens längd (använd plastfolie för att enkelt forma degen).
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem så att de blir cirka 1,5 cm höga.
- Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter på 150 grader (ej varmluft), och håll ett öga på att de inte bränns.
- Ta ut plåten, sänk ugnen till 100 grader, och låt skorporna svalna något innan du skär dem i 1 cm tjocka bitar.
- Lägg tillbaka bitarna med snittytan uppåt på plåten. Torka skorporna i ugnen på 100 grader i 40-50 minuter.
- Vänd dem efter halva tiden. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen i cirka 1 timme. Öppna ugnsluckan ibland för att släppa ut eventuell fukt.
- Låt skorporna svalna helt och förvara dem i en lufttät burk på en sval plats.
per kakor
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!