Go Back
+ servings
Tre skivor pepparkaksbiscotti med mandlar på en tallrik, omgivna av hela mandlar.
Print
Inga röster än

Pepparkaksbiscotti

Krispiga pepparkaksbiscotti i LCHF-stil med julens kryddor. Gluten- och sockerfria – perfekt till kaffet eller som julens godaste tilltugg!
Total tid3 timmar
Måltid: Bakverk & kakor, Bröd & kex, Julrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: juliga kakor
Yield: 25 kakor
Author: Lari Salminen

Materials

  • 35 g osaltat smör rumstempererat
  • 1,5 msk sötning
  • 1,5 st ägg
  • 5 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 50 g sötmandel
  • 2 tsk pepparkakskrydda

Instruktioner

  • Vispa smör och sötning luftigt med en elvisp.
  • Tillsätt äggen och vispa in dem.
  • Grovhacka mandeln. Ju mer du hackar desto enklare att dela biscottin sen. Men, det är gott med lite crunch, så hacka inte för mycket.
  • I en separat skål, blanda mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver, pepparkakskrydda och mandel.
    Rör ner denna blandning i smeten och vispa försiktigt tills ingredienserna precis har blandats.
  • Dela degen i två lika stora längder, formade efter plåtens längd (använd plastfolie för att enkelt forma degen).
  • Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem så att de blir cirka 1,5 cm höga.
  • Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter på 150 grader (ej varmluft), och håll ett öga på att de inte bränns.
  • Ta ut plåten, sänk ugnen till 100 grader, och låt skorporna svalna något innan du skär dem i 1 cm tjocka bitar.
  • Lägg tillbaka bitarna med snittytan uppåt på plåten. Torka skorporna i ugnen på 100 grader i 40-50 minuter.
  • Vänd dem efter halva tiden.
    Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen i cirka 1 timme.
    Öppna ugnsluckan ibland för att släppa ut eventuell fukt.
  • Låt skorporna svalna helt och förvara dem i en lufttät burk på en sval plats.