Vispa smör och sötning luftigt med en elvisp.
Tillsätt äggen och vispa in dem.
Grovhacka mandeln. Ju mer du hackar desto enklare att dela biscottin sen. Men, det är gott med lite crunch, så hacka inte för mycket.
I en separat skål, blanda mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver, pepparkakskrydda och mandel. Rör ner denna blandning i smeten och vispa försiktigt tills ingredienserna precis har blandats. Dela degen i två lika stora längder, formade efter plåtens längd (använd plastfolie för att enkelt forma degen).
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem så att de blir cirka 1,5 cm höga.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter på 150 grader (ej varmluft), och håll ett öga på att de inte bränns.
Ta ut plåten, sänk ugnen till 100 grader, och låt skorporna svalna något innan du skär dem i 1 cm tjocka bitar.
Lägg tillbaka bitarna med snittytan uppåt på plåten. Torka skorporna i ugnen på 100 grader i 40-50 minuter.
Vänd dem efter halva tiden. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen i cirka 1 timme. Öppna ugnsluckan ibland för att släppa ut eventuell fukt. Låt skorporna svalna helt och förvara dem i en lufttät burk på en sval plats.