Rödvinssill med kummin
Skapat:
8 november, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Rödvinssill är kanske inte den sillen man tänker på i första
hand när man skall äta sill, men iallafall jag är sån som tycker
att det är skoj med lite andra smaker än de vanliga som alltid
finns på julbordet, midsommarbordet med mera.
Just detta receptet kommer från fantastiska Birgitta Höglund och
hon har smaker som jag tycker är helt magiska.
Så, vill du ha en lite annorlunda sill på julbordet, så tycker jag
att du ska testa denna.
Recept och bild: Birgitta Höglund
Servings: 4
Ingredienser
- 120 g Avrunnen inlagd sill
- 0,5 dl Rödvin
- 20 g Strimlad purjolök
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Tomatpuré
- 1 tsk Balsamvinäger
- 1 krm Stött kummin
- Lite salt
Instruktioner
- Blanda ihop tomatpuré, rödvin, olja, kummin och vinäger. Smaksätt med lite salt.
- Blanda ner sill och purjolöken.
- Ställ i kylen över natten och smaka av dagen efter så att det är lagom med kryddor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!