Go Back
+ servings
En skål med rödvinssill toppad med skivor av grön lök på en blå och vit tallrik.
Print
Inga röster än

Rödvinssill med kummin

Rödvinssill är en sill som kanske är lite utanför det "vanliga" men den är riktigt god ändå. Passar bra till både julbord och midsommarbuffé.
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 120 g Avrunnen inlagd sill
  • 0,5 dl Rödvin
  • 20 g Strimlad purjolök
  • 1 msk Olivolja
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Balsamvinäger
  • 1 krm Stött kummin
  • Lite salt

Instruktioner

  • Blanda ihop tomatpuré, rödvin, olja, kummin och vinäger. Smaksätt med lite salt.
  • Blanda ner sill och purjolöken.
  • Ställ i kylen över natten och smaka av dagen efter så att det är lagom med kryddor.