Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rostade hasselnötter

5 av 1 röst
Skapat: 2 december, 2021
Senast ändrat: 1 april, 2024
Rostade hasselnötter

Rostade hasselnötter är ett riktigt gott tilltugg som funkar bra för oss som äter lchf eller keto.
Just att man rostad nötterna ger dom en lite annan smak som jag tycker förhöjer hela hasselnötens smak.

Normalt sett så kan jag nog tycka att hasselnötter är rätt tråkiga att äta, men efter att ha rostat dom så smakar det en hel del.

Perfekt tilltugg att ha på julbordet (godisbordet) eller bara som vanliga snacks till kvällen.

Total tid: 17 minuter
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C (varmluft).
  • Sprid ut hasselnötterna på en plåt. Se till att dom inte ligger för tätt.
    Rostade hasselnötter spridda över bakplåtspapper i en oregelbunden formation.
  • Ställ in i ugnen och rosta dom i 10-15 minuter.
  • Håll lite koll så att nötterna inte bränns vid, det ska vara rostade hasselnötter, inte brända. Skalet på nötterna kommer att spricka upp och det är precis det vi vill. Ta ut nötterna när dom har fått en gyllene färg och låt dom svalna till.
  • Nu ska du skala nötterna. Det kan du göra genom att lägga nötterna i en ren kökshandduk och sen “massera” nötterna. Ett annat tips är att använda en salladsslunga som du kör lite fram och tillbaka. Det gjorde jag och det funkade toppen.
  • Sedan är det bara att hälla upp i en skål och äta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.