Go Back
Skål fylld med rostade nötter, som har en gyllene färg och varierande storlekar.
Print
5 av 1 röst

Rostade hasselnötter

Rostade hasselnötter är så otroligt mycket godare än vanliga hasselnötter. Dom får en helt annan härlig smak. Perfekt att äta som snacks!
Förberedelser2 minuter
Active Time15 minuter
Total tid17 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Snacks & tilltugg
Author: Lari Salminen

Materials

  • Hasselnötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C (varmluft).
  • Sprid ut hasselnötterna på en plåt. Se till att dom inte ligger för tätt.
    Rostade hasselnötter spridda över bakplåtspapper i en oregelbunden formation.
  • Ställ in i ugnen och rosta dom i 10-15 minuter.
  • Håll lite koll så att nötterna inte bränns vid, det ska vara rostade hasselnötter, inte brända. Skalet på nötterna kommer att spricka upp och det är precis det vi vill. Ta ut nötterna när dom har fått en gyllene färg och låt dom svalna till.
  • Nu ska du skala nötterna. Det kan du göra genom att lägga nötterna i en ren kökshandduk och sen "massera" nötterna. Ett annat tips är att använda en salladsslunga som du kör lite fram och tillbaka. Det gjorde jag och det funkade toppen.
  • Sedan är det bara att hälla upp i en skål och äta.